Classificació dels Flavivirus.

Com ja sabeu, no es pot classificar els virus amb un sistema de nomenclatura clàssic (binomial) com  la resta d’éssers vius, però si que hi han diverses maneres de classificar-los, ja siga intentant imitar el sistema binomial o diferenciar-los pel seu material genètic, com la classificació de Baltimore. Així, podem trobar les següents classificacions dels Flavivirus:

Segons el ICTV (Internacional Comitee of Taxonomy of Viruses), el gènere Flavivirus pertany a la família Flaviviridae, en la que també s’inclouen els gèneres Pestivirus (únicament patògens de bovins, no afecten a humans) i Hepacivirus (hepatitis C, distintes soques, transmès per la sang).

S’agrupen aquestos gèneres perquè, tot i que no produeixen malalties semblants ni es transmeten de la mateixa manera, si que s’assemblen en la seva replicació i en el seu genoma.

FlavigèniaArbre filogenètic de la familía Flaviviridae.

Verd: Pestivirus; Blau: Hepacivirus; Roig clar: Flavivirus transmesos per mosquits; Roig fosc: Flavivirus transmesos per caparres.

Es pot, també, agrupar aquest gènere dins d’un grup anomenat Arbovirus (arthropod-borne viruses, virus portats per artròpodes), en el qual s’agrupen tots els virus que són transmesos per artròpodes.

Per últim, i segons la classificació de Baltimore, els Flavivirus es pertanyerien al grup IV, ja que es tracta d’un virus de RNA monocatenari de polaritat positiva.

Fonts: http://www.utmb.edu/discoveringdenguedrugs-together/default.htm, http://www.stanford.edu/group/virus/1999/asb-flavi/overview.htm, http://ictvonline.org/index.asp.

Esta entrada fue publicada en Generalitats. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 5 6 ?